№1053 від 03.02.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Сильний м’ятний аромат розмарину миттєво впізнаваний шеф-кухарями і домашніми кухарями у всьому світі. Розмарин, середземноморська трава з голчастим листям, зазвичай використовується у супах, м’ясних стравах і спредах. Але до того, як розмарин став однією з найбільш широко використовуваних трав на планеті, він використовувався у традиційній і народній медицині. Розмарин – це джерело антиоксидантів, які дозволяють йому надавати широкий спектр переваг, від зменшення запалення до захисту від різних захворювань.
Антиоксиданти, що містяться у розмарині, також здатні запобігати перекисне окислення ліпідів. Цей процес включає у себе деградацію ліпідів всередині клітин, що може призвести до пошкодження клітин і, зрештою, до їх загибелі.
Нещодавні дослідження пролили світло на антибактеріальні та протигрибкові властивості розмарину. Ці властивості роблять цю корисну траву ефективним харчовим консервантом на додаток до того, що вона є ароматизатором.
Крім захисту від окисного стресу, розмарин також має наступні переваги для здоров’я.
Покращує травлення
У Європі розмарин часто використовується для лікування розладу шлунку.
Покращує пам’ять і концентрацію
Згідно з дослідженням 2012 року, аромат розмарину може допомогти поліпшити вашу концентрацію, продуктивність, швидкість мислення, точність і настрій.
Підтримує гарний зір
Карнозинова кислота, ключовий компонент розмарину, допомагає підтримувати здорову функцію очей.
03.02.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 03.02.2022p. На головну сторінку |