№1055 від 17.02.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
На два батони: Опара: 250 г борошна; 4 г свіжих дріжджів; 225 г води; Змішали і залишили на три години при 30 оС для бродіння.
вся опара;
250 г борошна;
8 г солі;
30 г цукру;
18 г масла кімнатної температури;
50-85 г води для одержання м’якого тіста (починаємо з меншого).
Дріжджі розтерти з цукром, додати води, розмішати, додати всі інгредієнти та замісити м’яке тісто, місити до однорідності. Дати тесту набухнути протягом 20-30 хв. і вимісити до розвиненої клейковини, поправляючи консистенцію тесту водою або льодом до м’якої. Залишаємо тісто для бродіння протягом 2 годин при 30 оС.
Зформувати батон у будь-який зручний для вас спосіб – підкатати у вигляді рулету або багетним.
Розстойка 45-60 хв. при температурі 25-30 оС. Зробити 4-6 поперечних чи косих надрізів.
Збризкати водою і випікати 30хв. при 200 оС, перші 10-15хв. з парою.
17.02.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 17.02.2022p. На головну сторінку |