Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1056 від 25.02.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс інтимний

Що може статися після викидання черствого хліба у смітник: прикмети і забобони

Що може статися після викидання черствого хліба у смітник: прикмети і забобони

Чому не можна викидати хліб

Багато християн вважають, що хліб має асоціації з причастям. Саме шматок хліба символізує плоть Всевишнього під час таїнства. Звідси й випливає ніжне ставлення до цього продукту. За реальних умов плоттю може вважатися не будь-який шматочок, а той, який бере участь у таїнстві.

Забобонні люди вважають, що хліб є головним символом ситості і достатку у будинку. Якщо ставитися до нього без належної поваги, не доїдати і викидати, у домівку прийдуть негаразди і злидні.

Чому не можна викидати хліб: прикмети і забобони

Здавна люди записували прикмети, згідно з якими можна залучити у свою домівку добробут і успіх. Найпопулярнішими та пов’язаними з хлібом є наступні:

не можна відрізати шмат від нової буханки після заходу сонця, щоб не було бідності у родині;

заборонено залишати ніж у хлібі, щоб удача не втекла;

недоїдений хліб не залишається на столі;

якщо на підлогу впав шматочок хліба, то незабаром прийдуть гості;

не можна їсти хліб за спиною людини, щоб не забрати у неї усі життєві сили;

викинутий у сміття хліб віщує прикрощі і невдачі у родині.

Якщо орієнтуватися на народні прикмети, можна зрозуміти, що люди, які вважають за краще вживати білі сорти хліба, є вразливими натурами. Люди, які обирають чорний хліб, відрізняються вольовим характером, здатні легко і швидко приймати рішення.

Що робити зі старим і черствим хлібом

Черствий хліб не варто викидати, адже його можна згодувати голубам або домашнім тваринам. У такий спосіб можна й себе від лиха вберегти, і порадувати братів менших. Крім того, слід звертати увагу на те, як зберігається хліб – його не можна класти скоринкою догори.

Не можна нарізати хліб, тримаючи його прямо у руках, не на столі. Вважається, що це може спровокувати фінансові проблеми у родині. Однак з таким забобоном зараз набагато простіше, адже усі магазини пропонують вже готовий нарізаний продукт.

25.02.2022



Рівне-Ракурс №10 від 25.02.2022p. 
На головну сторінку