№1057 від 03.03.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Пюре – це одна з найпопулярніших страв. Коли картопля зварилася, багато господинь вважають за краще його виливати, а даремно.
Загущувач для соусів
Намагаючись приготувати соус в домашніх умовах, часто не вдається його зробити густим.
Вода з високим вмістом крохмалю – це по праву один з кращих загусників.
Загущувач для супу
Хочеться отримати густий і наваристий суп? В цьому випадку картопляний відвар стане прекрасним доповненням.
На 3 літри супу потрібно додавати склянку картопляного відвару. Якщо присутні побоювання, можна спробувати зменшити пропорції.
Заміна для молока
Такий відвар стане відмінною заміною молока для тіста:
піци;
печива;
млинців;
оладок;
рулетів та іншої випічки.
Приготування хліба
Можна зустріти чимало рецептів з приготування хліба, де потрібно додавати картопляну воду. Вона надасть випічці повітряну структуру і створить особливий аромат.
Найкраще виходить пекти картопляний хліб. З таким відваром можна проводити і інші експерименти, адже він відмінно доповнює хлібобулочні вироби.
У корм для тварин
Вода з-під картоплі є відмінним доповненням до корму для кішок або собак.
Досить додавати розчин один раз на тиждень. Звичайно, приготований відвар потрібно використовувати в найближчі 24 години.
Догляд за рослинами
Крохмалиста вода стимулює ріст рослин і зміцнює коріння. Є проста рекомендація: такою водою потрібно поливати рослини один раз в 2 тижні.
Але, застосовуючи відвар, слід пам’ятати, що в ньому не повинно бути солі, адже вона може бути згубною для багатьох рослин.
Умивання
Несолоним відваром з картоплі можна вмиватися. Вважається, що він має відбілюючий і протизапальний ефект.
Звичайно, ніяких реальних досліджень на цей рахунок немає, але багато прихильників натуральної косметології застосовують такий метод.
Полоскання волосся
Картопляний розчин здатний зміцнити волосся і повернути йому блиск. Досить використовувати його 1-2 рази в тиждень. Розчин не повинен бути солоним.
03.03.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 03.03.2022p. На головну сторінку |