№1059 від 17.03.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Температура рідини Для тіста найкраще брати холодну воду, в ідеалі, за пів години до замісу тіста, рідину слід помістити в морозилку. Такий нюанс допоможе швидше домогтися потрібної щільності тіста.
Для того, щоб тісто не було занадто жорстким, щоб не розвалювалося при варінні, потрібно на кожну склянку води додавати одне яйце і три склянки борошна.
Сіль брати на свій смак. Для кращої еластичності додати столову ложку рослинної олії без запаху.
Правильний заміс
Гарне еластичне тісто замішувати слід в три підходи. Замісити, дати відпочити 10 хвилин, поклавши в целофановий пакет. І так 3 рази. Тісто буде піддатливим і не буде липнути до рук.
Начинка
Наповнення вареників має бути готовим, в цьому їх відмінність від пельменів. Всередину можна покласти що завгодно, але слід враховувати деякі особливості. Традиційною вважається начинка з картоплі або сиру. Картоплю товчуть в пюре, але ні воду, ні молоко в нього не додають.
Присмачують смаженими шкварками, грибами, зеленню, обсмаженою цибулею.
Сир краще брати сухий, домішуючи до нього сире яйце і зелену цибулю, в цьому випадку сир підсолюють. Якщо готувати солодкі сирні вареники, то цибулю не додавати. Свіжу капусту попередньо протушкувати з морквою.
Рідко готують начинку з квашеної капусти, хоча це дуже смачно. Якщо готувати м’ясні вареники, то м’ясо попередньо відварити і подрібнити.
По всьому світу славляться українські вареники з вишнею, але також можна готувати з будь-яких ягід, аби вони не витікали при варінні.
З сухою начинкою тісто слід розкачати тонко, а ось з вологою – товстіше. Головне, щоб краї були тоншими серединки, тоді область защипування швидше звариться.
Опустити в киплячу підсолену воду, дочекатися після вторинного закипання, щоб вони всі спливли і можна діставати. Відразу в тарілку покласти шматочок вершкового масла, добре перетрясти, щоб уникнути злипання. Їсти найкраще зі сметаною, але тут вже на любителя.
17.03.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2022p. На головну сторінку |