Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1059 від 17.03.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Які помилки допускають господині при додаванні часнику в страви

Будь-який лікар-дієтолог скаже, що якими б корисними властивостями не володів продукт, його користь полягає, перш за все, в помірному вживанні.

Те ж саме стосується і часнику, який кожну осінь і зиму стає найпопулярнішою рослиною серед кулінарів і простих громадян.

Але це зовсім не означає, що заради боротьби з вірусами часник слід додавати в усі страви без розбору.

Водночас вважається, що використання часничниці при підготовці часнику – не найкращий спосіб.

Професіонали вважають правильним подрібнення часнику ножем. Такі маленькі шматочки дозволяють краще розкрити смак і поліпшити аромат страви.

Крім того, потрібно знати, куди часник взагалі слід додавати обережно. Наприклад, при приготуванні плову, правильно буде класти в готову страву цілі зубчики рослини.

Що стосується приготування супу і тушкованих овочів, то в цьому випадку зубчики потрібно порубати і покласти в каструлю за 1-2 хвилини до готовності.

Холодець теж вийде набагато смачнішим, якщо часник додати, коли він буде повністю готовий.

17.03.2022



Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2022p. 
На головну сторінку