№1061 від 31.03.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Рум’яні та хрусткі трубочки з картоплею сподобаються дорослим і дітям, можуть бути легким перекусом або швидким сніданком для всієї родини.
Інгредієнти:
2 листи лаваша;
3 картоплини;
100 г цибулі;
30 г вершкового масла;
50 мл молока;
2 ст. л. сметани;
яйце для змащування;
кунжут для посипання.
Приготування:
Картоплю потрібно очистити та відварити в підсоленій воді до готовності. Окремо обсмажити на вершковому маслі або рослинній олії ріпчасту цибулю. З готової картоплі злити воду. Додати обсмажену на олії цибулю і розтовкти до отримання пюре. Сюди ж можна додати тертий сир або зелень, варіантів безліч.
Лаваш розрізати на однакові квадрати зі стороною 15-17 см.
У невеликій ємності змішати сметану, рослинну олію, молоко і сіль. І змастити цією сумішшю підготовлені, нарізані квадратики з лаваша, тоді вони стануть м’які та пластичні.
Викласти картопляну начинку на один кут квадрата. Згорнути рулетиком, підвернувши всередину куточки. Викласти трубочки з лаваша на деко. Змастити яйцем і посипати кунжутом. Випікати в розігрітій до 180 оС духовці, 20-25 хвилин, поки рулети не зарум’яняться.
Трубочки з лаваша з картоплею краще всього подати гарячими, поки вони хрусткі, до чаю або кави.
31.03.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 31.03.2022p. На головну сторінку |