Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1062 від 07.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Ви будете здивовані: чому не можна…

Навіть якщо так робила і ваша мама, і бабуся, більше так не робіть. Ми підкажемо, які «хімічні реакції» відбуваються під час приготування їжі.

Для того, щоб смачно готувати, іноді мало мати рецепт. Треба знати технологію приготування, властивості продуктів та які «хімічні реакції» відбуваються у процесі кулінарної обробки. І цими знаннями володіють далеко не всі. Ми зібрали перелік найпоширеніших помилок, яких припускаються навіть досвідчені господині.

Класти помідори разом з іншими овочами

Помідори містять кислоту, яка затримує приготування інших овочів, що входять у рецепт страви. Тому спочатку у каструлю слід покласти цибулю, моркву, перець, а помідори потрібно буде додати у фіналі термічної обробки.

Промивати макарони

На поверхні відварених макаронів та спагеті міститься клейковина, що сприяє вбиранню томатного соусу, а це досить важливий момент у технології приготування італійської пасти. До того ж високоякісні макарони, виготовлені з твердих сортів пшениці, ніколи не злипнуться і не розваряться (чого бояться всі кулінари).

Солити бульйон на початку приготування

Ось ви додали сіль у бульйон на самому початку приготування. А бульйону ще кипіти та кипіти! Що ж у такому разі відбувається? Вода поступово википає, рідина зменшується, а вміст солі не зменшується. Тож суп, найімовірніше, буде пересоленим.

Готувати картопляне пюре за допомогою блендера

Насадка вашого блендера модифікує апетитну відварену картоплю в тягучий клейстер. Набагато практичніше використовувати у приготуванні картопляного пюре класичне кухонне начиння, яким користувалися наші бабусі та мами.

Класти у піцу багато начинки

Велика кількість начинки не дозволяє тісту належним чином пропікатися. Та й їсти таку піцу не дуже комфортно: шматочки начинки з тонкого тіста будуть постійно звалюватися.

Різати цибулю заздалегідь

Нарізана цибуля вже через 7-10 хв буде гірчити. Це означає, що шаткувати овоч треба безпосередньо перед приготуванням салату або смаженням.

Гасити соду за допомогою оцту

У процесі гасіння соди оцтом (столовим або яблучним) випаровується значний об’єм вуглекислого газу, який робить тісто пишним. У такому разі доцільніше використовувати розпушувач, який активується безпосередньо в тісті, вступаючи в реакцію з вологою.

07.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 07.04.2022p. 
На головну сторінку