№1062 від 07.04.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Як приготувати швидко й без замочування горох, який потрібно довгий час варити, а особливо торішний, «старий», який кипить годинами. Пропонуємо два методи, які змусять горох варитися швидко.
Промивання
Закип’ятіть горох, злийте рідину та промийте його. Зробіть так ще раз, а вже втретє залиште варитися в іншій воді. Це позбавляє від піни та борошняного осаду, які ускладнюють його приготування.
Льодяна вода
Залийте горох водою вище на 1-2 см. Далі, через кожні 5-7 хвилин вливайте пів філіжанки холодної води. Збільшувати вогонь не потрібно, горох згодом самостійно закипить, а можна просто вкидати льодяні кубики з морозилки. Метод контрастних температур використовують для всіх «продуктів повільного приготування» – бобових, кислої капусти та солоних огірків.
Ще один метод кардинального припливу
Як тільки горох трохи привариться, потовчіть його товкачкою з отворами для картоплі. Він перетвориться в пюре й через 7-10 хвилин страва буде готова. З неї можна готувати гороховий суп чи пюре.
07.04.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 07.04.2022p. На головну сторінку |