Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1063 від 14.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Рівне співпрацюватиме зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН World Food Programme

Рівне співпрацюватиме зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН World Food Programme

Рівне може стати хорошою логістичною базою, звідки направлятимуть продуктову допомогу жителям тих областей України, які найбільше потерпають від війни. Такий висновок зробили для себе представники Всесвітньої продовольчої програми ООН World Food Programme.

Сьогодні представники програми відвідали наше місто, аби обговорити тонкощі її реалізації на місцях. Зокрема, програма може втілюватися у трьох напрямах.

Перший – це допомога населенню, яке постраждало від війни. Вона може реалізовуватись двома способами: забезпечення продовольчими товарами або виплатою фінансової підтримки на купівлю продуктів. Ця допомога передбачена для внутрішньо переміщених осіб. Для отримання грошової виплати – мова йде про 75 доларів на людину – потрібно мати довідку ВПО та заповнити просту анкету. Після цього упродовж 48-72 годин надійде сума через Western Union. До слова, такими виплатами програма планує охопити 500 тисяч чоловік (не лише на Рівненщині).

А от до продовольчого забезпечення – а саме видачі та формування продуктових пакетів – планують залучати і місцевий бізнес. Рівненські виробничники презентували міжнародним партнерам свої можливості, тож, ймовірно, вже найближчим часом саме місцевий бізнес зможе долучитися до проєкту. А це вже другий напрям діяльності WFP. Бо ж, зазначають представники WFP, підтримка бізнесу, інвестиції у нього – це поштовх до розвитку економіки.

“Зазвичай ми працюємо з країнами, в які імпортують продукти, а Рівненщина – експортер продуктів, і навіть у складний час демонструє потенціал, тож ми раді співпраці. Щоправда, вона все одно базуватиметься на законних процедурах закупівель,” – відзначив представник WFP Браян Богарт.

У разі отримання дозволів на такі швидкісні закупівлі, акцент робитимуть на таких продуктах, як рис, олія, макарони, консервовані м’ясо та птиця. Хоча цей перелік теж може змінюватись.

Третій напрям – це надання продуктів для закладів харчування, де годують вимушених переселенців. Ця допомога має стати додатком до тієї, яку вже надають ВПО у місті.

Також цього тижня в Україну прибуде виконавчий директор WFP. Він завітає у Рівне, аби зустрітися з міським головою Олександром Третяком для обговорення подальшої співпраці.

До слова, Рівне – друге місто в Україні, де працюватиме програма. “Відпрацювали” механізм на основі Вінниці.

14.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 14.04.2022p. 
На головну сторінку