Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1063 від 14.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Війна і сміття…

Війна і сміття…

На жаль, воєнний стан продовжується, і всі ми повинні з цим жити. Але війна та військовий стан це хоч і форсмажорні обставини, але вони не повинні підміняти базові засади життя громад.

Одна з них це чистота. Війна війною, а вулиці наших міст та сіл, де не ведуться бойові дії, повинні бути чистими, а сміття вчасно вивозитись. Це не лише покращує зовнішній вигляд населених пунктів, а й уберігає людей від численних хвороб. На жаль, вже через шість тижнів військового стану зрозуміло – комунальникам обласного центру стає все важче впоратися зі своїми функціональними обов’язками. Тут є як об’єктивні, так і суб’єктивні причини. До об’єктивних можна віднести збільшення населення Рівного. Більша частина біженців та переселенців їдуть саме до Рівного і це природньо. Таким чином, населення обласного центру зростає, а з ним і збільшуються обсяги сміття, а наявна мережа сміттєвих баків залишається такою самою. Якщо тенденція до зростання населення міста збережеться, то вже за кілька тижнів комунальники з об’єктивних причин не зможуть вчасно вивозити сміття, адже його стане занадто багато. Звісно, якось регулювати потоки біженців в наших умовах важко, якщо взагалі можливо. Ніхто не розраховував, що війна викличе такі наслідки, як масову міграцію громадян зі Сходу на Захід. Однак, вже сьогодні потрібно такий варіант прораховувати.

Але є й суб’єктивні чинники. Головний з них – психологічна неготовність багатьох з нас працювати тижнями в умовах постійного стресу. І тут головне зрозуміти – саме у воєнний час потрібно працювати спокійно і на результат. При цьому, треба весь час розуміти – саме результат твоєї роботи сьогодні надзвичайно важливий.

14.04.2022Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 14.04.2022p. 
На головну сторінку