№1064 від 21.04.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Відварити яйце не проблема, а ось очистити його куди складніше. Особливо, якщо продукт був свіжим. Шкаралупа буквально приклеюється до білка, так що акуратно зняти її не виходить.
Легко очистити яйця допоможе всього один знайомий нам засіб – харчова сода. Думаємо, у всіх є упаковка на кухні. Якщо ні, купіть! Вона стане в нагоді вам не тільки в кулінарії, але і в прибиранні. Воістину універсальна річ.
Коли і скільки додавати
Найважливіше правило – не переборщити. На невеликий обсяг води досить 0,5 ч. л. соди. Якщо варите багато яєць, додайте максимум 1 ч. л. Вода з харчовою содою перетворюється в середовище з лужною реакцією. Луг робить шкаралупу більш крихкою. Що допомагає зняти її з яйця без особливих зусиль.
Навіть у такої елементарної страви є свої нюанси в приготуванні. Багато хто до цих пір не може очистити варені яйця без пошкодження білка. Інші помиляються з тривалістю варіння, тому і отримують позеленілий і гумовий жовток. І такі маленькі підказки здорово допомагають.
21.04.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2022p. На головну сторінку |