Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1064 від 21.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс житейський

Пасхальний вінок з потрійною начинкою

Пасхальний вінок з потрійною начинкою

Якщо важко вибрати між кількома, можна відразу зробити з трьома. Вийде не тільки оригінальною на вигляд, а й на смак. Пишне здобне тісто нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти:

борошно – 600 г;

молоко – 150 мл;

сироватка – 100 мл;

дріжджі – 2 ч. л.;

цукор – 4 ст. л.;

маргарин – 70 г;

яйце (1для змащування, 2 в тісто) – 3 шт.;

арахіс – 100 г;

родзинки – 100 г;

курага – 100 г;

сіль – 2 ч. л.

Спосіб приготування:

Нагріваємо молоко, додаємо маргарин, яйця і сироватку.

Потім додаємо інші інгредієнти. Замішуємо тісто і ставимо його в тепле місце підходити протягом години.

Промиваємо курагу, обсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками.

Також промиваємо родзинки і прибираємо зайву вологу.

Обсмажуємо очищений арахіс близько 3-5 хвилин в мікрохвильовці. Потім подрібнюємо в блендері.

Ділимо тісто на 3 частини, кожну частину розкачуємо в смужку, шириною близько 12-14 см.

Кладемо в центрі кожної смуги свою начинку.

Скріплюємо і переплітаємо джгути в косу. З’єднуємо в коло і прибираємо підходити ще на 20 хвилин.

Змащуємо яйцем і випікаємо при 180 оС протягом пів години.

Поки вінок гарячий збризкуємо цукровою водою і прикрашаємо за бажанням (можна посипати різнокольоровою присипкою).

21.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2022p. 
На головну сторінку