№1064 від 21.04.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Якщо важко вибрати між кількома, можна відразу зробити з трьома. Вийде не тільки оригінальною на вигляд, а й на смак. Пишне здобне тісто нікого не залишить байдужим.
борошно – 600 г;
молоко – 150 мл;
сироватка – 100 мл;
дріжджі – 2 ч. л.;
цукор – 4 ст. л.;
маргарин – 70 г;
яйце (1для змащування, 2 в тісто) – 3 шт.;
арахіс – 100 г;
родзинки – 100 г;
курага – 100 г;
сіль – 2 ч. л.
Спосіб приготування:
Нагріваємо молоко, додаємо маргарин, яйця і сироватку.
Потім додаємо інші інгредієнти. Замішуємо тісто і ставимо його в тепле місце підходити протягом години.
Промиваємо курагу, обсушуємо і нарізаємо маленькими шматочками.
Також промиваємо родзинки і прибираємо зайву вологу.
Обсмажуємо очищений арахіс близько 3-5 хвилин в мікрохвильовці. Потім подрібнюємо в блендері.
Ділимо тісто на 3 частини, кожну частину розкачуємо в смужку, шириною близько 12-14 см.
Кладемо в центрі кожної смуги свою начинку.
Скріплюємо і переплітаємо джгути в косу. З’єднуємо в коло і прибираємо підходити ще на 20 хвилин.
Змащуємо яйцем і випікаємо при 180 оС протягом пів години.
Поки вінок гарячий збризкуємо цукровою водою і прикрашаємо за бажанням (можна посипати різнокольоровою присипкою).
21.04.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2022p. На головну сторінку |