№1064 від 21.04.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Інгредієнти: борошно – 450 г; какао – 60 г; дріжджі – 17 г; молоко – 160 мл; вершкове масло – 100 г; цукор – 160 г; яйця – 2 шт; щіпка солі; родзинки – 50 г; шоколадні краплі – 100 р. Для глазурі: цукрова пудра – 2 склянки; охолоджені яєчні білки – 2 шт.
Починаємо робити опару. У миску розбиваємо 2 яйця і добре перемішуємо з цукром. Суміш перетворюється у світлу однорідну масу. Потім додаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо. Ненадовго відставляємо миску вбік. Беремо іншу і висипаємо в неї дріжджі, додаємо тепліше молоко. Дріжджову суміш поєднуємо з яєчною. Накриваємо харчовою плівкою, ставимо у тепле місце й чекаємо 8-10 годин.
В окремій мисці потрібно змішати просіяне борошно з какао і додати в опару. Добре вимішуємо, але не забиваємо борошном. Додаємо родзинки, які попередньо замочили в теплій воді, щоб вони трошки розбухли, і шматочки чорного шоколаду.
Тісто готове, тепер викладаємо його в спеціальні формочки для випікання паски, які ви змастили заздалегідь вершковим маслом і самі ці формочки ставимо в тепле місце, щоб тісто добре піднялося. Випікаємо шоколадні пасхальні паски в попередньо нагрітій до 180 оС духовці близько пів години.
Готуємо глазур. Цукрову пудру просіюємо через сито. Потім висипаємо її в чисту миску або каструльку, додаємо білок. Збиваємо до утворення білої піни. Як тільки глазур готова, намазуємо нею паску. Не можна давати глазурі застоюватися, інакше вона засохне.
Готову паску прикрашаємо – горіхами, цукатами, кокосовою стружкою, макарунами.
21.04.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2022p. На головну сторінку |