Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1065 від 28.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Хитрощі, які позбавлять вас від щоденного миття плити

Хитрощі, які позбавлять вас від щоденного миття плити

Що доводиться найчастіше мити на кухні? Мийку, плиту і холодильник. Саме плита забруднюється найбільше і швидше. Кожне приготування їжі супроводжується з окропом або розбризканою олією. І навіть їжа залишається на плиті. Що й говорити про молоко або каву. Це одвічні супутники приготування.

Якщо в духовку заглядають не всі, то ось ручки і поверхня плити завжди на виду. Саме від того, наскільки чиста плита, судять про господиню. Ми спробували розібратися у всіх тонкощах очищення плити.

Всі досвідчені господині користуються хитрощами, завдяки яким вдасться швидко очистити плиту.

Змастити варильну поверхню воском для машини

За допомогою цього засобу полірується нова машина в салоні для залучення потенційних клієнтів. Для кухонної плити ніякої шкоди – тільки користь. Дрібні подряпини зачищаються, запобігає нагару і накипу. Нічого до плити не прилипне. А якщо щось осяде на плиті, то можна буде очистити це звичайною губкою.

Спочатку потрібно знежирити поверхню за допомогою спирту. Далі наноситься віск. Цей ефект може зберігатися до двох тижнів. Потім вже з’являється нагар з плямами. Так що ціла упаковка воску не завадить.

Нашатирний спирт – він прекрасно справляється зі старим брудом

Потрібно розвести одну чайну ложку нашатирю в чашці води. За допомогою цього розчину плита змащується, потім старою зубною щіткою очищається бруд. Ніяких зусиль докладати не потрібно. Тоді поверхня не подряпається.

Суміш оцту з содою

Якщо ви затіяли генеральне прибирання, бажаєте домогтися ідеальної чистоти, щоб все заблищало, тоді допоможуть саме сода з оцтом. Оцет намазується на плиту, розподіляється за допомогою губки. Плита повинна бути просто зволожена ним. Поверх нього сиплеться сода. Все почне активно шипіти. Після закінчення реакції потрібно поверхню промити до блиску. Бажано все робити в рукавичках.

Господарське мило

Саме подібним складом бажано чистити склокерамічні поверхні, тому що металева губка не підійде, як і абразивні речовини. Можна вважати універсальним засобом. Потрібно змішати господарське мило, соду і оцет. Все це розчиняється в гарячій воді і наноситься на поверхню. Ми залишаємо для розчинення бруду і змиваємо тепленькою водичкою.

Ясна річ, що можна скористатися покупною готовою хімією. Але не забуваємо про захист для рук. Краще обходитися без абразиву. Виробники варильних поверхонь самі випускають спеціальні засоби. Але народні способи набагато безпечніші. І вдома завжди під рукою.

28.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2022p. 
На головну сторінку