Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1065 від 28.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Соняшник у городі: чим він може нашкодити і чому на грядках часом йому не місце

Соняшник у городі: чим він може нашкодити і чому на грядках часом йому не місце

Поле соняшників являє собою дивовижну картину, насіння також можна вживати, але чи потрібні соняшники на ділянці.

Як вони можуть нашкодити рослинам, чи потрібно його висаджувати на грядці, ці питання потрібно розібрати.

Причини, чому цього робити не варто

Культура негативно впливає на ґрунт, він стане збідненим і не придатним для вирощування інших культур. Звичайно, можна швидко відновити землю, додати добриво. Соняшник знищує якість ґрунту швидше, ніж інші рослини.

Якщо посадити його поруч з іншими вирощуваними культурами, він буде забирати всі корисні речовини. Якщо не хочеться отримати збіднений урожай, не можна висаджувати його поруч з картоплею.

Рослина заманює пернатих на город. Хоч пернаті і роблять свою роботу в городі, але шкоди від них куди більше ніж користі. Висаджувати інші рослини поруч з даною культурою не рекомендується або їх потрібно закривати від живності.

У культури розгалужена система коренів, тому вона буде забирати не тільки корисні компоненти, але і впливати на зростання інших рослин, під ними навіть не ростуть бур’яни.

Стандартні розміри рослини близько 2 метрів, завдяки своєму високому росту і широкому корінню вони гноблять всі рослини маленьких розмірів, що ростуть навколо, створюють велику тінь над ними. Хоч рослина не принесе великої шкоди, але залишить всі рослини без світла.

Рослина не любить конкурентів, тому її коріння утворює і випускає в ґрунт речовини, які токсичні для інших рослин і уповільнює їх зростання.

Навіщо при посадці картоплі потрібно враховувати сторони світу

Досвідчені дачники помітили, що врожайність картоплі залежить в тому числі і від напрямку борозен. Якщо, наприклад, розташувати грядки з півдня на північ, то земля під кущами буде в тіні, погано прогрівається.

Відповідно, і урожай виходить так собі – особливо якщо ще й літо холодне.

А якщо зробити ряди з заходу на схід, то ґрунт під кущами буде добре прогріватися, бульби будуть набирати силу, і їх кількість теж буде значна.

Збільшити урожай допоможе ще й така оригінальна підгодівля як цибулиння. У кожну лунку потрібно кинути по кулаку такого лушпиння і стільки ж деревної золи.

Перед першим підгортанням під кожен кущик також внести по щіпці комплексного мінерального добрива.

28.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2022p. 
На головну сторінку