Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1066 від 28.04.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

Чому бардачок – не найкраще місце для зберігання автомобільних документів

Чому бардачок – не найкраще місце для зберігання автомобільних документів

Багато автовласників використовують бардачок для зберігання документів на автомобіль, сервісної книжки, страховку і т.д. Деякі примудряються навіть зберігати там паспорт на транспортний засіб. Це здається зручним з одного боку, так як завжди все під рукою, а з іншого - у цієї звички є багато мінусів, про які ми і поговоримо в цій статті.

Якщо ви знайшли звичку зберігати сервісну книжку в бардачку автомобіля, то так робити не рекомендується. У сервісній книжці збирається багато важливої інформації про ремонт і технічне обслуговування автомобіля. Автовласники часто не серйозно ставляться до цього документу, іноді навіть втрачають його. А ось при продажі автомобіля сервісна книжка дуже може стати в нагоді. Автомобілі з сервісною книжкою легше продати і їх ціна значно дорожче. Плюс такого автомобіля в тому, що покупець зможе дізнатися інформацію про технічне обслуговування автомобіля.

Документи в бардачку швидше зношуються

Передчасному зносу документів сприяють висока вологість і перепади температур. У таких документах починає вицвітати чорнило ручки і псуватися папір.

При обслуговуванні в автосервісі недобросовісний механік може вкрасти документи, щоб ви не змогли повернути автомобіль по гарантії через часті поломки.

Документи можуть вкрасти злодії

Дуже часто, при зламуванні автомобіля, злодії відразу лізуть в бардачок, звідки і вигрібають все, що під руку попадеться, а якщо там будуть ваші документи – це вже серйозно.

У разі викрадення автомобіля документи на руках дуже допоможуть

У разі викрадення автомобіля навіть сервісна книжка, яку багато автовласників не вважають важливою, дозволить документально підтвердити приблизний пробіг автомобіля та іншу інформацію, яка допоможе поліції знайти ваш автомобіль. А якщо ваш автомобіль застрахований, документи на руках дозволять виплатити страхову суму.

28.04.2022



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2022p. 
На головну сторінку