Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1066 від 05.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

Допомога церкви «Христос є відповідь» в часи війни

Допомога церкви «Христос є відповідь» в часи війни

Церква «Христос є відповідь» на чолі з пастором Тарасом Сенем активно допомагає постраждалим через війну в Україні по мірі своїх сил та можливостей. За час бойових дій було звершено чимало роботи, яка принесла хороші результати.

Тим, хто залишив свої домівки й змушений втікати від лютості війни, церква «Христос є відповідь» допомагає евакуюватися у безпечні місця. А біженцям, які залишаються у місті Рівне, брати та сестри допомагають продуктами харчування. Розповідає пастор церкви Тарас Сень:

«У Рівне прибувають біженці з гарячих точок. Деякі з них чудом вціліли, тому що Бог проявив їм Свою милість. Одна з таких історій: вивозив наш волонтер до кордону з Польщею жінку з дитиною, яка виїхала з м. Бородянка. Її дістали з-під завалів, коли ворожі війська щедро бомбили Київ та околицю. Я думаю, що всі бачили Бучу, Ірпінь, Бородянку. А її чоловік залишився під завалами. Вона навіть не знала, чи він живий. Можете уявити, що робиться в душі жінки та дитини? А наші брати та сестри в міру сил та можливостей приймають цих людей, моляться за них та вивозять до кордону з Польщею. Чимало з них вже в безпечних місцях дякують Богові за захист та турботу. Бог, як всім нам відомо, піклується через людей. Наші руки, наші ноги, наші гроші – це інструмент у Божих руках. Ми плануємо і надалі служити тим, хто втікає від війни».

Завдяки допомозі жертовних людей, команда церкви «Христос є відповідь» закупляє тонни продуктів, які розфасовують у спеціальні набори й відправляють у міста та села, де є найбільша необхідність. Так, коли служителі привезли допомогу з Німеччини: одяг, продукти, медикаменти, то хотіли відправити її туди, де є гостра потреба. У той же день зателефонував знайомий волонтер і розповів, що вони вивозять людей із Сєвєродонецька, а там дуже багато поранених. Людей намагаються лікувати прямо у підвалах. Потреба у ліках більша, аніж у їжі. Тож допомога була негайно відправлена на Луганщину.

За останній місяць пастор Тарас Сень двічі їздив на Донбас, возив туди гуманітарну допомогу, а з Лисичанська, Сєвєродонецька, Торецька та Покровська вивозив людей у більш безпечні місця. Бог зберіг в дорозі, зберіг в регіонах, охоплених війною, хоча було сильно чутно вибухи снарядів.

У місті Рівне брати та сестри християнської громади «Христос є відповідь» надають допомогу вимушеним переселенцям. Нещодавно були проведені безкоштовні офтальмологічні клініки, де люди мали можливість безкоштовно перевірити зір, отримати окуляри й почути добре слово підтримки.

Церква через газети, телепрограми та білборди нагадує людям про важливість молитви за державу та її армію. Також про те, що потрібно щиро покаятися у своїх гріхах перед Богом, адже нерозкаяний гріх – це перешкода в молитвах. Молитва не буде почута, відповідь не прийде, коли люди на хочуть залишити свої гріховні дороги.

У планах церкви «Христос є відповідь» й надалі турбуватися про тих, хто постраждав у цій страшній війні.

05.05.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2022p. 
На головну сторінку