Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1068 від 19.05.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Корисні властивості гірчиці, які позитивно вплинуть на ваше здоров’я і самопочуття

Корисні властивості гірчиці, які позитивно вплинуть на ваше здоров’я і самопочуття

Гірчиця – це не тільки смачне і ароматне доповнення до хот-догів, сендвічів і салатів, але ще і багате джерело вітамінів і мінералів, які можуть позитивно вплинути на наше здоров’я і самопочуття. Ось кілька корисних властивостей гірчиці, про які ви не знали.

Знижує ризик розвитку хвороб серця

Насіння гірчиці містить безліч антиоксидантів, таких як кемпферол, каротиноїди та ізорамнетин, здатних знизити ризик розвитку аритмії та ішемічної хвороби серця. Крім того, гірчиця багата омега-3 жирними кислотами, які теж підтримують роботу серця і захищають його від небезпечних захворювань.

Полегшує симптоми псоріазу та контактного дерматиту

Гірчичне насіння може бути ефективним засобом для полегшення симптомів псоріазу (хронічне аутоімунне захворювання) та контактного дерматиту. Це підтверджує дослідження китайських вчених, проведене в 2013 році. Під час експерименту на мишах вони з’ясували, що споживання насіння гірчиці добре знімає запалення і стимулює активність корисних ферментів, які прискорюють загоєння шкіри.

Підсилює ріст волосся

Олія, отримана з насіння гірчиці, дуже корисна для нашої шевелюри. Вона багата вітаміном A і омега-3 жирними кислотами, які необхідні для росту, сили і краси волосся. Часто для поліпшення стану волосся використовується не тільки олія, але і гірчичний порошок, з якого робляться маски. Перед тим, як нанести подібну маску на волосся і шкіру голови, варто перевірити, чи немає у вас алергії на гірчицю.

Знижує рівень холестерину

Згідно з дослідженням вчених із Західного регіонального дослідницького центру в Каліфорнії (США), листя гірчиці та інших рослин сімейства хрестоцвітних знижують рівень «поганого» холестерину за рахунок впливу на жовчні кислоти. Жовчні кислоти – група органічних кислот, які утворюються в печінці і виводяться з жовчю.

Полегшує симптоми застуди

Багато хто з дитинства знає про те, що гірчичний порошок допомагає швидше впоратися із застудою. Гірчиця не здатна миттєво зцілити вас від ГРВІ, але вона може помітно полегшити симптоми хвороби: очистити дихальні шляхи від слизу, заспокоїти біль в горлі і поліпшити дихання. Гірчичники не рекомендується використовувати вагітним і годуючим жінкам, алергікам, людям з бронхіальною астмою і онкологічними захворюваннями.

19.05.2022



Рівне-Ракурс №10 від 19.05.2022p. 
На головну сторінку