№1070 від 02.06.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
У нашому холодильнику завжди є свіжі печериці. Ситні та ароматні страви з грибами у головній та другорядній ролях подобаються і чоловікові, і дітям. Напевно, кожна господиня, яка готує гриби, ставить питання, чому печериці чорніють під час смаження?
Чому печериці чорніють
Виявляється, тут вся справа у вуглеці, який міститься в плодах. Коли цей компонент взаємодіє із високими температурами, він змушує продукт темніти. Так що почорніння печериць не лише нормально, а й правильно.
Ознаки зіпсованих печериць
Тривогу слід бити, якщо ви помітили на грибах такі ознаки зіпсованого продукту:
пухка м’якоть гриба;
почорніння на зрізі ніжки;
слизька та липка поверхня;
печериці втратили блиск і потемніли;
капелюшок став плоским.
Як зберегти світлий відтінок печериць
Тепер ви знаєте, чому темніють печериці. Незважаючи на це, ви можете захотіти зберегти природний колір грибів у страві. Для цього є невелика хитрість!
Перед тим, як готувати печериці, промийте їх у воді з додаванням лимонного соку. Звичайно, це можна зробити і в процесі смаження, але слід бути обережнішими, оскільки продукт може вплинути на смак страви. Безумовно, печериці не збережуть свою природну білизну, але й не потемніють так, як завжди.
02.06.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 02.06.2022p. На головну сторінку |