№1070 від 02.06.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Яйця – досить поширений продукт харчування і незамінний інгредієнт багатьох страв в кухнях найрізноманітніших країн світу.
Ми відкриємо вам кілька секретів, які зроблять процес приготування ваших страв набагато простішим і ефективнішим. Розповімо, як при мінімальних зусиллях отримати максимальний ефект.
Як уникнути тріщин на яєчній шкаралупі
Часто при варінні яєць, шкаралупа тріскається і білок випливає назовні. Щоб цього не сталося потрібно просто варити яйця потрібну кількість хвилин і нічого більше.
Для отримання яєць «всмятку» – 2-3 хвилини, в так званому «мішечку» – 5-6 хвилин, для яєць зварених «круто» – 8-10 хвилин. Є ще одна маленька хитрість – при варінні яєць воду, в якій будуть варитися яйця, потрібно трошки посолити або додати пару зубочисток.
Як легко очистити яйце від шкаралупи
Щоб зняти з вареного яйця шкаралупу без особливих зусиль, потрібно при варінні яєць кинути трохи лимонної кислоти в воду, а коли яйця зваряться – відразу опустити їх в холодну воду, щоб вони різко охололи. Лимонна кислота сприяє розм’якшенню кислоти, завдяки чому яйця набагато легше чистяться.
Як правильно зберігати яйця
Щоб яйця зберігалися довше, є всього лише одна проста порада – кладіть їх гострим носиком вниз. При такому способі зберігання повітря вільно проходить через пори в шкаралупі і яйця будуть зберігатися довше звичайного.
02.06.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 02.06.2022p. На головну сторінку |