№1070 від 02.06.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Буряк – унікальний овоч, який зберігає всі свої корисні властивості незалежно від теплової обробки. Більше того, його можна їсти як в приготованому, так і в сирому вигляді. Причому буряк не тільки варять, але також смажать, маринують і обробляють шляхом в’ялення.
Крім того, буряк відмінно доповнює м’ясні та рибні страви. Радимо приготувати з цим овочем телятину. Оскільки найчастіше буряк додають в салати, варто знати, як найкраще їх заправляти. Використовуйте якісну оливкову олію, бальзамічний оцет і трохи часнику. Недарма кажуть, що все геніальне просто!
Про поєднання вареного буряка та інших овочів говорити не варто. Легендарний оселедець під шубою, вінегрет – відмінне тому підтвердження. Ще одна ідея для салату – поєднання буряка, варених яєць і маринованих огірків. Сюди ж можна додати улюблені гриби.
З чим не варто поєднувати буряк
Спектр сполучуваності буряка дійсно широкий. Однак не варто забувати, що цей овоч не варто змішувати одночасно з часником і майонезом. Хоч це і улюблений варіант заправки для бурякового салату, користі він принесе не дуже багато. Якщо ви без майонезу жити не можете, спробуйте готувати його в домашніх умовах.
Що стосується поєднання буряка і часнику, тут все неоднозначно. В одних джерелах пишуть, що це вітамінна бомба, дуже корисна для організму і імунітету. В інших же попереджають, що краще буряк з часником не змішувати. Мовляв, навантаження на шлунково-кишковий тракт і серце буде в рази більше.
02.06.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 02.06.2022p. На головну сторінку |