№1072 від 17.06.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Йодована сіль – це різновид кухонної солі з незначним додаванням йодату калію і йоду у вигляді йодиду. Регулярне вживання йодованої солі допомагає запобігти йододефіциту. Використання цієї солі рекомендується у вигляді профілактики цієї хвороби, бо це доступний і безпечний спосіб вживання йоду.
Дефіцит йоду виникає в тому разі, якщо людина недостатньо її отримує з харчових продуктів. Якщо потреба в йоді не задовольняється, то щитовидка не зможе виробляти достатню кількість потрібних гормонів.
Чим небезпечний дефіцит йоду?
• Недостатнє споживання йоду з їжею призводить до недостатнього вироблення гормонів щитоподібної залози, це негативно позначається на м’язах, печінці, серці, нирках, мозкові і ін. органах.
• Сильний і тривалий дефіцит йоду може викликати гіпотиреоз – дефіцит гормонів щитоподібної залози.
• Дефіцит йоду є частою причиною проблем психічного розвитку у дітей, включаючи зниження рівня IQ.
• Недостатнє надходження гормонів щитоподібної залози в мозок дитини в утробі матері може привести до розумової відсталості.
17.06.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 17.06.2022p. На головну сторінку |