Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1073 від 23.06.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Коли мульчування полуниці корисне, а коли принесе лише шкоду?

Коли мульчування полуниці корисне, а коли принесе лише шкоду?

На початку дачного сезону у багатьох садівників виникає питання: чи є необхідність у внесенні мульчі під полуницю, або цієї процедури можна уникнути. Вносити мульчу необхідно, але робити це потрібно вчасно і дотримуючись основних правил.

Оскільки мульча необхідна для того, щоб зберігати вологу в ґрунті і оберігати поверхневу кореневу систему полуниці від перегрівання, її слід вносити в той час, коли починається стійка спека і сухість. Якщо внести мульчу завчасно, можна зіткнутися з таким захворюванням, як сіра гниль на полуниці. Захворювання виникає через підвищену вологість.

Вносити мульчу необхідно навіть після збору врожаю, адже в цей період полуниця починає посилене зростання і закладку квіткових бруньок на майбутній рік, і їй дуже важливо регулярно отримувати вологу.

Важливо правильно розкласти мульчу: за день до розкладки грядки слід рясно полити подвійною нормою води: 20 літрів води на 1 кв. м. На наступний ранок підсохлий шар ґрунту слід розпушити сапкою, після чого можна переходити до розкладання мульчі.

Мульча повинна швидко просихати і добре пропускати повітря.

Як мульча може виступити подрібнена солома, напівперепріла тирса, перегнилий або сухий компост, суха трава.

Якщо слідувати цим простим рекомендаціям, розкладка мульчі під полуницю принесе тільки користь.

23.06.2022



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2022p. 
На головну сторінку