№1074 від 30.06.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Пана кота: 2 ст.л. холодної води; ~ 1-1,5 ч. л. желатину в порошку; 350 мл вершків 33?%; 130 мл молока; 45 г дрібного цукру; кілька крапель ванільної есенції. Карамельний соус: 100 г цукру; 100 г вершкового масла;
Пана кота: у невелику ємність налити холодну воду (2 ст.л.) та зверху висипати желатин. Злегка розмішати і залишити на 5-10 хвилин, щоб желатин набух.
А поки що в сотейнику змішати вершки, молоко та цукор. Поставити на невеликий вогонь, постійно помішуючи, поки цукор повністю не розчиниться. Маса має майже закипіти. Зняти з вогню. Готовий желатин розтопити на водяній бані та додати до вершкової маси. Перемішати до повного розчинення. Наприкінці додати ванільну есенцію. Отриману масу розлити склянками, заповнюючи їх приблизно на 2/3. Дати охолонути за кімнатної температури, потім прибрати в холодильник до застигання.
Карамельний соус: у невеликому сотейнику розтопити масло з цукром, додати теплі вершки та довести до кипіння. Варити на невеликому вогні, постійно помішуючи протягом декількох хвилин до досягнення бажаної консистенції. Дати охолонути і розподілити тонким шаром по склянках з пана котою.
30.06.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 30.06.2022p. На головну сторінку |