№1076 від 14.07.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
600 г печінки (в ідеалі теляча, але смачно і з курячою); 1 яйце; 3 зубчики часнику; 1 ч. л. цукру; 1 ч. л. солі (без гірки); 0,5 ч. л. соди; 1 цибулина; борошно кукурудзяне – для панірування.
Приготувати маринад: у мисці збити яйце із сіллю, цукром, содою та часником, пропущеним через прес. Залити отриманою сумішшю шматочки печінки і залишити маринуватися в холодильнику приблизно на 2 години, краще на всю ніч.
Очищену та нарізану півкільцями цибулину підсмажити у невеликій кількості олії. Викласти на тарілку. Обваляти кожен промаринований шматочок печінки в кукурудзяному борошні і викласти на розігріту сковороду, в якій смажилася цибуля. Підлити трохи олії та обсмажити з обох боків до золотистої скоринки (по 3 хвилини на кожну сторону).
Коли печінка рівномірно підрум’яниться, посипати її смаженою цибулею, перемішати, накрити кришкою і потримати на повільному вогні ще 5 хвилин. Готовність перевірити, розрізавши шматочок. Якщо всередині немає рожевого – готово.
14.07.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 14.07.2022p. На головну сторінку |