Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1077 від 21.07.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як позбутися від мушок в горщиках?

1. Ефірні олії

Олії допоможуть швидко і назавжди знищити чорних мушок. Олії чайного дерева, герані і чебрецю – найдієвіші серед інших. Просто капніть три краплі в один літр води і поливайте рослини так один раз в два тижні для профілактики. Якщо ви помітили, що комахи вже з’явилися, то поливати потрібно пару раз в тиждень.

2. Сірники

У грунт рослин вставляємо сірники сірою всередину. На один горщик буде досить від 4 до 6 штук. Міняємо сірники через кожні пару днів, поки повністю не зникнуть мушки.

3. Часникова настоянка

Беремо одну головку часнику і натираємо її за допомогою терки або видавлюємо, використовуючи прес. Потім заливаємо часник кип’ятком (600 мл) і залишаємо на кілька годин настоюватися. М’якоть дістаємо і змішуємо з верхнім шаром грунту, а рідиною обприскуємо рослини.

Комахи можуть викликати у рослин гниття кореневої системи. Тому обов’язково уважно огляньте їх. Якщо ви помітите, що коріння почали гнити, то обробіть їх, а квітку пересадіть.

Найчастіше коріння рослин починають гнити через неякісний дренаж або коли його взагалі немає. Коли ви будете пересаджувати квітку, то перевірте, чи волога не застоюється. Найкраще зверху грунт присипати піском, так як він добре висихає.

Комашки можуть вже бути в грунті, в який ви вирішили пересадити рослину. Або навіть в новому горщику. Так що регулярно проводьте профілактику, щоб точно не було шкідників.

21.07.2022



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2022p. 
На головну сторінку