Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1077 від 21.07.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

В області дбають про безпеку в закладах освіти

В області дбають про безпеку в закладах освіти

Наскільки заклади освіти готові до початку навчального року? Чи безпечно там перебувати під час повітряних загроз? Який протокол дій у разі сигналу тривоги? Про це 18 липня йшлося на онлайн-зустріч із регіонами, яка відбулася під керівництвом першого заступника голови МВС Євгена Єніна та голови ДСНС України Сергія Крука.

У нараді взяли участь перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, начальник Головного управління ДСНС України у Рівненській області Юрій Корецький, керівники структурних підрозділів з питань цивільного захисту та освіти.

«Продовжуємо працювати над створенням безпечних умов в освітніх закладах під час повітряних загроз. Приміщення шкіл, дитсадків, училищ, коледжів, інститутів мають бути безпечними. Дошкільнята, учні та студенти повинні перебувати під захистом та повноцінно навчатися. Саме тому готувати заклади до нового навчального року допомагають фахівці ДСНС», – зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

У більшості шкіл Рівненщини є укриття або приміщення поряд (але не далі, ніж 100 метрів), якими можна скористатися. У будівлях, де навчаються діти з особливими освітніми потребами, встановлюють обладнання для спеціальних сповіщень.

Сергій Подолін також додав, що наразі місцевим комісіям надаються рекомендації, котрі розробляє ДСНС України. Також проводиться експертиза укриттів, щоб чітко розуміти, що діти в безпеці. Працівникам школи, вчителям рятувальники проводять інструктажі, як діяти у випадку повітряної тривоги, а також про суворе дотримання правил пожежної безпеки.

21.07.2022



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2022p. 
На головну сторінку