Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1078 від 01.08.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Дерматологи назвали 5 неявних ознак раку шкіри

Влітку слід бути особливо уважними, перебуваючи тривалий час на сонці. Сонячні промені не тільки можуть бути корисні для людини в якості джерела вітаміну Д, але і завдати серйозної шкоди здоров’ю.

Медики відзначають, що використання сонцезахисних кремів, які блокують шкідливі промені сонця, має стати важливою частиною повсякденного життя протягом усього року.

«Ми повинні робити все можливе, щоб уникнути виникнення раку шкіри. Використання достатньої кількості сонцезахисного крему, який блокує шкідливі промені UVA і UVB, має стати щоденною звичкою нашого життя протягом усього року, а не тільки в сонячну погоду»,- вважає британський трихолог Сем Сінкір.

На думку фахівця, раннє виявлення раку шкіри може значно підвищити шанси на його ефективне лікування. З цієї причини важливо знати неочевидні симптоми, на які потрібно в першу чергу звертати увагу.

Ранні ознаки раку шкіри

Зміна зовнішнього вигляду родимок

Вони зазвичай нешкідливі, але можуть бути місцем розвитку меланоми. Важливо регулярно перевіряти свою шкіру на предмет будь-яких змін родимок: асиметрії, кольору, діаметра.

Зміни нігтів на руках і ногах

Рак шкіри може торкнутися будь-якої частини тіла, тому слід важливо стежити за станом нігтів. Меланоми можуть проявлятися у вигляді темних плям або смуг під нігтями, при цьому шкіра навколо темніє.

Постійний свербіж

Якщо на якійсь певній ділянці шкіри не проходить свербіж, особливо якщо на цьому місці присутні інші ознаки: висип, почервоніння і т. д.

Порушення зору

Меланоми можуть з’явитися і в очах, викликавши зміни в зорі. Очну меланому важко виявити. Зверніть увагу на погіршення зору, збільшення числа «мушок» і виникнення знебарвлених плям.

Лускаті плями

Стійкі лускаті плями на шкірі можуть також бути ознакою раку шкіри, особливо, якщо регулярне зволоження не вирішує проблем.

01.08.2022



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2022p. 
На головну сторінку