Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1079 від 05.08.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

В якому розчині замочити магазинну курку, щоб «вигнати» з неї всю хімію?

В якому розчині замочити магазинну курку, щоб «вигнати» з неї всю хімію?

Хитрощі розкрив працівник м’ясокомбінату.

Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, нерідко містить гормони росту та антибіотики.

Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсолом, який готується з трьох інгредієнтів.

Що знадобиться:

вода – 1 л;

сіль – 3 ст. л.;

лимонна кислота – 1 ч. л.

Вибирають ємність якомога більшу. Заливають туди воду, засипають сіль та лимонну кислоту. Усі компоненти ретельно перемішують до розчинення.

Далі в миску викладають шматки курки чи тушку. М’ясо вимочують протягом 3 годин.

Важлива умова: курка має бути повністю занурена в розсіл. Якщо тушка велика, то кількість інгредієнтів збільшують у 2-3 рази.

Через 3 години курку промивають під проточною водою і починають приготування. При цьому слід пам’ятати, що при замочуванні м’ясо вбере частину солі, тому в процесі приготування не пересоліть страву.

05.08.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.08.2022p. 
На головну сторінку