№1079 від 05.08.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Не варто зловживати кавою з великою кількістю молока і цукру, заявили лікарі-дієтологи.
Якщо людина п’є зернову каву, слід обов’язково дивитися на ступінь обсмаження.
Кава повинна бути не надміцна, тобто середнього обсмаження. Просто неякісну каву сильно пересмажують. А так як в каві є олії, то вони окислюються. І тоді це стає шкідливим напоєм, – зазначили фахівці.
При цьому сама по собі кава корисна. Вона містить велику кількість антиоксидантів, зміцнює серцево-судинну систему, омолоджує, добре впливає на печінку, прискорить обмінні процеси і має сечогінний ефект.
В середньому в день можна вживати не більше чотирьох чашок – все залежить від індивідуальних особливостей організму.
05.08.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 05.08.2022p. На головну сторінку |