Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1079 від 05.08.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Все вище, і вище, і вище…

Все вище, і вище, і вище…

На жаль, ціни зростають. Це неприємно, але на час війни по-іншому не буває. Це факт, хоча і неприємний для більшості громадян, чиї доходи, як мінімум, не зростають…

При цьому ціни ведуть себе «по-різному». Якщо подивитись на вартість основних продуктів харчування, то ціни на м’ясо, м’ясопродукти, крупи, цукор та молочну продукцію зростають порівняно не швидко. Однак, крім інфляції в останні тижні на цінову ситуацію в нас суттєво почав давити курс гривні до іноземних валют. Вже станом на початок серпня курс гривня – долар досяг рівня 40 до 1. Не можна сказати, що такого не було ніколи. В 2015 році курс був ще нижчим, але на тлі інфляції пішли вгору ціни на ті продукти та послуги, які є максимально імпортозалежні. Серед них пасажирські перевезення. Річ у тім, що самі транспортні засоби у нас імпортні і для їх ремонту потрібні запчастини, які здебільшого виготовляються за кордоном і їх треба купувати за валюту. Тому, навряд чи нам доводиться дивуватись тому факту, що поїздки стають задоволенням все більш дорогим…

28 липня члени Рівненського виконавчого комітету на позачерговому засіданні затвердили рішення про зміну вартості проїзду у маршрутних таксі та тролейбусах.

«14 гривень за проїзд у маршрутці і 10 за проїзд в тролейбусі – це рішення не є популярним, але воно назріло, тобто є необхідним. Це найменші економічно обгрунтовані тарифи, тому прошу до нього поставитись з розумінням», – каже начальник управління транспорту і зв’язку Василь Сливка.

Міський голова Рівного Олександр Третяк зауважив, що підняття вартості проїзду не уникнути. Проте наголосив, що на разі варто трохи «знизити» пропоновані варіанти.

«Так, пальне стало дорожчим, але воно дешевше, аніж вказано в розрахунках. Та й на заправках його достатньо. Тому не бачу необхідності аж так піднімати вартість проїзду. Пропоную зупинитися на 12 гривнях для маршруток і 8 для тролейбусів. Це дасть можливість рухатись вперед, і водночас не вдарить по рівнянам», – наголосив міський голова.

Таку пропозицію підтримали і члени міськвиконкому.

Тож, із 1 серпня вартість однієї поїздки у маршрутному таксі становить 12 гривень, а в тролейбусі – 8 гривень. Вартість місячного проїзного квитка на тролейбус становить 300 гривень.

05.08.2022



Рівне-Ракурс №10 від 05.08.2022p. 
На головну сторінку