Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1080 від 11.08.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

У ЦПМСД «Ювілейний» розпочали навчання шестеро інтернів

Із 1 серпня шестеро інтернів розпочали навчання на базі КНП ЦПМСД «Ювілейний» Рівненської міської ради. П’ятеро із них – це студенти Луганського медичного університету, один – Тернопільського національного медичного університету.

«Нам дуже приємно і почесно навчати молоде покоління. Адже, наприклад, минулого року ми не мали інтернів, а цьогоріч відразу шестеро. Примітно, що усі вони іще після третього курсу працювали медсестрами та медбратами, тобто вже мають певний досвід і упевнені у своєму бажанні працювати в медицині,» – відзначила головна лікарка закладу Вікторія Покоєвчук.

Усі інтерни – лікарі загальної практики сімейної медицини. Їх вже «посвятили» у колектив та ознайомили із базою закладу. Також визначилися із кураторами – це керівники амбулаторій, керує практикою – заступник головного лікаря з медичної частини Микола Долик.

«Інтернатура поділена на дві частини, першу вони проходитимуть на нашій базі, а другу – у своїх навчальних закладах. У нас вже розпочалася активна робота, зокрема Микола Долик вже провів лекцію «Міжнародна класифікація первинної медичної допомоги ICPC-2», окрім того долучатимемо їх до наших освітніх заходів та до роботи з ВПО в рамках програми «Підтримка забезпечення соціально-психологічної та медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам, що постраждали від війни росії проти України» від Проєкту USAID «Підтримка реформи охорони здоров’я», – розповіла Вікторія Покоєвчук.

11.08.2022



Рівне-Ракурс №10 від 11.08.2022p. 
На головну сторінку