№1081 від 18.08.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Літо і початок осені – сезон смачних кавунів, які багатьма сприймаються, як джерела здоров’я. Однак у цих фруктів є серйозні небезпеки для нашого самопочуття.
Кавун вважається відмінним джерелом води. Він також багатий на харчові волокна. Проте, вживання занадто великої кількості кавуна може викликати серйозні проблеми з травленням, такі як діарея, здуття живота, метеоризм, гази і т.д. Кавуни містять сорбіт, який є цукровим з’єднанням, а, згідно з дослідженнями, це викликає надмірну рухливість кишечника і проблеми зі шлунком.
Підвищення рівня цукру в крові
Ви діабетик? Існує висока ймовірність того, що надмірне вживання кавуна може підвищити рівень цукру в крові. Кавуни – корисні фрукти, але вони також мають високий глікемічний індекс (72), тому мають властивості підвищувати показник глюкози в крові.
Отруєння водою
Водна інтоксикація або надмірна гідратація також шкідливі для нашого організму. Це стан, коли в тілі накопичується надмірна кількість води, що може привести до серйозної втрати вмісту натрію.
Запалення печінки
Один з основних органів тіла печінка може постраждати, якщо ви з’їсте забагато кавуна. На думку експертів, люди, які регулярно вживають велику кількість алкоголю, ніколи не повинні налягати на кавун, так як високий рівень лікопіну може негативно реагувати на алкоголь, що провокує серйозне запалення печінки.
Надлишок калію
Кавун є відмінним джерелом калію – життєво важливої поживної речовини, що виконує безліч функцій в справі підтримки здоров’я організму. Вживання кавуна допомагає людині отримувати багато калію, але його надлишок або гіперкаліємія може призвести до серцево-судинних проблем, таких як небезпечна для життя аритмія і т. д.
18.08.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2022p. На головну сторінку |