№1081 від 18.08.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Небажання попередньо замочувати крупи перед приготуванням може обернутися небезпечними наслідками для організму і здоров’я.
«Раціон, побудований на великій кількості попередньо не замоченої крупи, може привести до аутоімунних захворювань, хвороби щитоподібної залози, екземі, діабету».
Лікарі пояснюють, що розфасовані в упаковки крупи містять в надлишку небажані і потенційно небезпечні речовини: це, наприклад, дубильні сполуки, компоненти добрив. Проникаючи в організм, вони здатні порушувати процеси травлення, перешкоджати засвоєнню вітамінів, мікроелементів.
«Важливо замочувати крупи перед приготуванням на кілька годин у чистій воді», – радять медики.
Фахівці додають, що з тих же причин слід попередньо вимочувати горіхи і призначені для варіння бобові.
18.08.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2022p. На головну сторінку |