Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1081 від 18.08.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чому перед готуванням крупи обов’язково потрібно замочувати

Небажання попередньо замочувати крупи перед приготуванням може обернутися небезпечними наслідками для організму і здоров’я.

Токсикологи радять любителям каш та інших страв з вмістом круп не нехтувати їх замочуванням перед приготуванням. Фахівці заявляють, що активне вживання круп, які попередньо не замочувалися, пов’язане з високим ризиком ряду захворювань.

«Раціон, побудований на великій кількості попередньо не замоченої крупи, може привести до аутоімунних захворювань, хвороби щитоподібної залози, екземі, діабету».

Лікарі пояснюють, що розфасовані в упаковки крупи містять в надлишку небажані і потенційно небезпечні речовини: це, наприклад, дубильні сполуки, компоненти добрив. Проникаючи в організм, вони здатні порушувати процеси травлення, перешкоджати засвоєнню вітамінів, мікроелементів.

«Важливо замочувати крупи перед приготуванням на кілька годин у чистій воді», – радять медики.

Фахівці додають, що з тих же причин слід попередньо вимочувати горіхи і призначені для варіння бобові.

18.08.2022



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2022p. 
На головну сторінку