Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1081 від 18.08.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Карауш – голова…

Карауш – голова…

З минулої п’ятниці головний орган місцевого самоврядування області – Рівненську обласну раду – очолив Андрій ­Карауш… Чому так вийшло і що очікувати від нового голови облради?

Після місцевих виборів 2020 року ситуація в нашій обласній раді стала досить дивною. Річ у тім, що минулі місцеві вибори пройшли за новим законом, який комусь сподобався, комусь ні, але точно суттєво ускладнив політичну ситуацію в обласній раді і не тільки в ній. В облраду пройшло аномально багато партій – сім. Для прикладу, в минулій каденції нашої обласної ради їх було п’ять. Таким чином, нинішнє скликання вже на старті стикнулось з проблемою формування стійкої більшості, яке повинно було обрати голову та його заступників. Щоправда, «головіада» була недовгою і на подив багатьох місцевих спостерігачів керівником обласної ради став депутат від «Європейської солідарності» Сергій Кондрачук . Не можна сказати, що його керівництво обласною радою було безпроблемним, але в порівняні з минулою каденцію обласного парламенту, особливо з першою її частиною, робота нинішньої ради була спокійною і діловою. Звісно, з початком війни об’єктивно значення обласної ради суттєво знизилось, адже левову частку роботи робила і продовжує робити РОДА, а точніше обласна військова адміністрація.

Але той факт, що серед депутатів весь цей час циркулювали чутки про можливу зміну голови обласної ради, говорить про те, що в самій раді не було консенсусу стосовно дій її керівництва…

Отже, як сказав колись наш земляк Леонід Кравчук: «сталось те, що сталось». В Рівненській обласній раді новий голова – директор найбільшого обласного комунального підприємства РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрій Карауш. На думку автора, в нинішніх умовах це найкращий вибір для обласної ради. Ситуація в області, як і по всій країні, дуже складна, і на керівних посадах в такий час бажано мати антикризових менеджерів з досвідом роботи у складних ситуаціях. У Андрія Карауша такий досвід є, і треба зауважити, досвід багатий і вдалий. Він очолив облводоканал в той момент, коли підприємство було «по вуха» у боргах і перебувало на межі банкрутства. Важкою щоденною роботою Андрій Карауш витягнув «Рівнеоблводоканал» з прірви. Так, це було дуже складно, але той досвід, який Андрій Карауш набув на водоканалі, для області в цілому є дуже цінним. Так що вибір більшості обласних депутатів є, на думку автора, вдалим. Звісно, один голова не вирішує всього в обласній раді. Кандидатур нових заступників ми не маємо. Тому будемо чекати другого пленарного засідання обласної ради.

18.08.2022Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2022p. 
На головну сторінку