Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1082 від 25.08.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Медсестри ЦПМСД «Ювілейний» навчаються тактичній медицині

У КНП ЦПМСД «Ювілейний» РМР підходять до завершення освітні активності для медичних сестер та лікарів від Україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» – Медична сестра з розширеними повноваженнями на первинній ланці надання медичної допомоги. Проєкт впроваджується в закладі протягом 2021-2022 років.

Так, 19 серпня медсестри та лікарі взяли участь у практичному тренінгу «Тактична медицина для цивільних».

Для участі у тренінгу всі учасники (7 лікарів та 6 медичних сестер) пройшли курс онлайн-лекторію. Після успішного тестування наші учасники отримали допуск для проходження практичної частини та, як результат, – отримання сертифікату від Україно- швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти».

“Такі навчання вкрай важливі, і це не просто слова. Адже це не тільки професійний рівень, а й впевненість в собі, в тому об’ємі меддопомоги, який можуть надати пацієнтам. Сьогодні, в час військових дій, це життєво необхідно. Тому ми були дуже раді, що в курс проєкту, в якому беремо участь майже рік, включили 9-годинні навчання з тактичної медицини. Охочих було дуже багато, але є певні обмеження по кількості, тому долучилися і медсестри і лікарі, які отримають сертифікати. Але головне те, що ми вже давно знаємо тренерів, які проводять ці навчання, тому впевнені у високому рівні знань, які отримають наші медсестри,” – зауважила головний лікар ЦПМСД “Ювілейний” Вікторія Покоєвчук.

Дані освітні активності – частина великого циклу освітніх заходів від Проєкту для розвитку та удосконалення професійних навичок медичних працівників Центру ПМСД «Ювілейний».

Протягом 2022 р, крім тренінгу з тактичної медицини, медичні сестри взяли участь в серії онлайн зустрічей з психологом щодо особливостей надання медичної допомоги в стресових ситуаціях, онлайн-вебінарах про актуальні питання з дистанційного консультування пацієнтів з цукровим діабетом, бронхіальною астмою, артеріальною гіпертензією у воєнний час та інші. Їх підготували та провели медичним сестрам команда тренерів від Асоціації сімейної медицини України.

Як результат ефективного впровадження пілотного проєкту, в Центрі ПМСД «Ювілейний» започатковано самостійний прийом медичних сестер, під час якого здійснюється консультування пацієнтів з хронічними хворобами, вимірювання артеріального тиску, глюкометрія, пульсоксиметрія, ЕКГ, скринінгове анкетування та проведення санітарно-освітньої робота з профілактики захворювань.

5 медичних сестер отримали електронні ключі та готуються до самостійної роботи з медичною документацією в ЕСОЗ.

Розвиваючи свої професійні компетенції, медичні сестри, які є учасницями проєкту, не тільки вчаться у найкращих тренерів України, а й самі проводять освітні заходи, де навчають своїх колег-медичних сестер знанням та вмінням медичної сестри з розширеними повноваженнями.

25.08.2022



Рівне-Ракурс №10 від 25.08.2022p. 
На головну сторінку