№1084 від 08.09.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
125 г пюре (ідеально взяти яблучне, персикове, абрикосове, щоб не було забарвлення); 75 г води; 7 г агар-агару; 180 г цукру для сиропу; 60 г цукру для меренги; 60 г білку (приблизно 2 білки).
Заздалегідь підготуйте форми. Їх краще злегка змастити олією. Ніжки відсаджуємо першими на пергамент, що менш акуратні, тим реалістичними вони виходять. Просто тримаємо пакет з масою вертикально пергаменту, відсаджуємо бажану висоту ніжки і різко відриваємо, щоб утворився невеличкий, товстенький конус. Відразу прибираємо у морозилку.
Відсаджуємо капелюшки у форму, робимо ложкою отвори для ніжок. Відразу дістаємо ніжки з морозилки та вставляємо в капелюшки. За цим рецептом зефір дуже швидко застигає, тому капелюшки стають щільними вже через 2-3 хвилини, тому робимо все максимально швидко. Залишаємо стабілізуватися на 30-40 хвилин, дістаємо та припудрюємо какао. Какао беремо натуральне, з гірчинкою, воно прибере всю зайву солодкість нашого зефіру.
Зефір повністю готовий вже через 2 години.
08.09.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2022p. На головну сторінку |