Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1084 від 08.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

Рівнянин Тарас Сень допомагає нужденним навіть в Північній Америці...

Рівнянин Тарас Сень допомагає нужденним навіть в Північній Америці...

Є люди, які попри всі негаразди вміють робити добро, допомагати іншим. Один з них – Тарас Сень. Він багато добрих справ зробив і продовжує робити в Україні, і не тільки в ній. Коли автор дізнався, що нещодавно Тарас побував з пасторською місією в Північній Америці, то не міг не попросити його про інтерв’ю. В редакцію Тарас прийшов зі справжнім мексиканським національним головним убором – сомбреро, і розповів дуже цікаву і корисну історію.

- На одній з міжнародних конференцій я познайомився з пастором із Мексики. В процесі спілкування його зацікавили наші акції і він запросив мене до своєї країни. Хочу сказати, що під час візиту до Північної Америки вдалося побувати, крім Мексики, ще й в Гондурасі та Гватемалі. Не можу сказати, що я став спеціалістом з проблем цього регіону, адже в кожній країні ми були усього по три дні, але розуміння проблем регіону є. Як і всюди в світі, у Північній Америці їх вистачає. Звісно, крім бідності є й свої специфічні негаразди. Наприклад, в Мексиці це бандитизм. Багато крадуть дітей заради викупу і я навіть бачив на вулицях батьків, які своїх дітей приковували до себе. В тій самій Мексиці дуже сильним є культ смерті. Але якщо говорити в цілому, то в усіх трьох країнах Північної Америки люди доволі відкриті, немає гонінь на релігійному грунті. Мирно співпрацюють католицька та протестантська церкви.

Що стосується нашого досвіду, то місія «Христос є відповідь» має великий досвід роботи з допомоги людям. Так, ми у Рівному вже більше шести років проводимо очні клініки. Всі охочі можуть перевірити зір, підібрати окуляри і ми за потреби безкоштовно даруємо їм окуляри. Хочу сказати, тільки у Рівному нами було роздано близько шести з половиною тисяч окулярів. В Північній Америці ми допомогли розпочати роботу очних клінік в усіх трьох країнах, в яких я був. Забезпечили обладнанням та окулярами. Я вважаю, що це дуже корисна для людей справа. Також ми провели багато зустрічей з представниками місцевих протестанських церков, допомагали нужденним.

Наша місія працює не тільки в Північній Америці. Ми представленні в тринадцяти країнах. Так, багато роботи проводимо в Ефіопії. До речі, коли в лютому почалась у нас війна, я якраз був з пасторським візитом в цій африканській країні. Хочу сказати, що в Ефіопії працювати дуже складно через те, що там доволі напружена релігійна ситуація.

Непоодинокими є факти нападів мусульман на протестантів та православних. Є і факти нападів православних на протестантів. Хоча, в деяких регіонах мусульмани допомагають християнам будувати храми, а християни мусульманам – мечеті. Не дивлячись на це, на наші заходи-крусейди під відкритим небом збираються до сотні тисяч людей, багато з людей йдуть на них пішки по кілька десятків кілометрів.

Також ми допомагаємо дитячому притулку в Непалі. Активно працюють наші очні клініки в Камбоджі, Узбекистані, Ефіопії, а кілька днів тому стартували служіння очних клінік і у Таїланді. Працюють також місіонерські школи в Індії, є домовленість про початок роботи нашої місії у В’єтнамі.

Я вважаю, людям потрібно допомагати всюди, адже добро не має кордонів.

Записав Володимир Конєв

08.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2022p. 
На головну сторінку