Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1084 від 08.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Безпека і арттерапія: у Рівному відкрили унікальне сховище

Безпека і арттерапія: у Рівному відкрили унікальне сховище

2 вересня відбулося відкриття унікального сховища у КП «Рівненська обласна клінічна лікарня ім. Юрія Семенюка». У ньому розмістили арт-галерею відомого рівненського художника Костянтина Качановського.

З початку війни він почав малювати патріотичні стінописи у місті та поза його межами.

Тепер його роботи можна буде побачити не лише на стінах міста, але й у сховищі лікарні. Біля кожної картини є навушники, в яких з вуст самого художника можна почути історію створення муралу.

Окрім арт-галереї, в сховищі розмістили операційну. Провели капітальний ремонт укриття, встановили загальне електропостачання та електроосвітлення, автономне живлення, централізоване водопостачання та запас питної води більш ніж 2000 л. У справному стані каналізаційна система. Є інтернет та мобільний зв’язок.

За словами директора КП «Рівненська обласна клінічна лікарня ім. Юрія Семенюка» Віктора Ткача, з 1988 року сховище перебуває на балансі підприємства, але жодних ремонтів досі не проводили.

– Війна зробила реальними загрози, про які ми раніше не чули. Сьогодні укриття в захисних спорудах від вибухів, обстрілів дає можливість зберегти життя багатьом людям. В умовах воєнного стану приведення сховища у відповідність до вимог, де б могли сховатися пацієнти і працівники, – було одним з першочергових наших завдань, – наголосив Віктор Ткач.

Загальна вартість ремонту сховища склала 11,1 млн грн. Станом на перше вересня на поточні роботи освоїли майже 4 млн грн.

08.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2022p. 
На головну сторінку