Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1085 від 15.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Баклажан-кебаб в духовці

Баклажан-кебаб в духовці

Баклажани; фарш м’ясний (беремо свій улюблений: курка, свинина, телятина, баранина, мішаний); часник; цибуля ріпчаста; зіра, коріандр, паприка, перець чорний, сіль; яйце.

У баклажанів обрізати краї. Кожен баклажан одягнути на шпажку, намагаючись, щоб вхід та вихід палички були по центру. Розрізати баклажан ножем по спіралі, починаючи від верху з товщиною витка приблизно 2 см. Розрізати до дерев’яної палички, на яку одягнений баклажан. Розрізані таким чином баклажани покласти в миску з холодною, солоною водою на пів години, придавивши зверху тарілкою, щоб не спливали. Поки баклажани будуть віддавати свою гіркоту воді – зайнятися фаршем.

Фарш готується звичайнісіньким способом. Прокрутити м’ясо на м’ясорубці, додавши до нього часник та цибулю. Потім додати до м’яса приправи і сіль до смаку, яйце і добре вимісити фарш.

Баклажани вийняти з води, витерти воду і акуратно та щільно заповнити проміжки між витками фаршем. Приготовлені таким чином баклажани злегка обсмажити, перевертаючи на сковороді на олії. Потім викласти їх на лист, застелений пергаментом. Накрити фольгою і відправити в попередньо розігріту до 200 оС духовку на пів години. Наприкінці готування фольгу зняти і за необхідності підрум’янити кебаб. Подаємо відразу.

15.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2022p. 
На головну сторінку