Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1085 від 15.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Перевіряємо якість вершкового масла за допомогою горілки

Всі вже знають, що в Україні є любителі випускати фальсифікати деяких популярних харчових продуктів. Найчастіше під цей удар потрапляє масло (вершкове).

Ті, хто займається підробками, не виконують важливу умову, яка стосується складу даного продукту. У ньому повинні знаходитися лише тваринні жири плюс природні компоненти. Адже для виробництва вершкового масла береться коров’яче молоко.

Колір масла – показник його натуральності

Продукт з високою якістю (мова про коров’яче вершкове масло), який ви купили в одному з магазинів, ніколи не матиме білого відтінку. Його колір зобов’язаний бути жовтувато-білим. А різного виду білі тони – ознака фальсифікату. Явно біле масло буває лише те, на виробництво якого пішло молоко козяче.

Так, наприклад, масло вершкове (натуральне і домашнє) відрізняється яскраво-жовтим кольором. Джерело цього – великий вміст каротину в траві, яку поїдають корови.

А з метою надати маслу жовтого виду, на інших виробництвах в нього кладуть різні штучні барвники. Їх ви легко можете вдома виявити, використавши горілку.

Перевірте якість вершкового масла горілкою

Для цього слід розігріти горілку до 60 град. і налити її на шматочок масла. Якщо воно придбає явно жовтий відтінок, значить, в маслечко точно напхали багато штучних барвників. Від подібного «масла» краще взагалі відмовитися раз і назавжди.

15.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2022p. 
На головну сторінку