Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1085 від 15.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як очистити засмальцьований комір куртки в домашніх умовах без прання і хімчистки?

Як очистити засмальцьований комір куртки в домашніх умовах без прання і хімчистки?

Спека відступила, похолодало, а там і до зими недалеко. Ось тут-то ми поліземо в шафу за теплим одягом і дістанемо звідти осінню або зимову куртку з засмальцьованим коміром. Чому одяг виявився в такому стані?

Так, напевно, ви просто забули очистити його від забруднень після осені або зими. Поява засмальцьованих плям на комірі теплого одягу, на жаль, це процес неминучий. Наше завдання грамотно і вчасно доглядати за одягом, щоб ці плями можна було легко відмити. Ми це вас навчимо сьогодні робити без прання і без хімчистки.

Використовуємо засіб для миття посуду

Відмити засмальцьовані місця у верхнього одягу можна за допомогою засобу для миття посуду. Наливаємо в 200 мілілітрів теплої води чайну ложку такого засобу, розчиняємо його повністю і наносимо склад губкою або щіткою на комір.

Після цього потрібно буде пройтися по тканині круговими рухами для повного очищення. Змиваємо все це теплою водою і даємо коміру висохнути.

Використовуємо зубний порошок

Цей засіб допоможе прибрати засмальцьовані місця на комірі і рукавах куртки. Розподіляємо сухий порошок по брудних місцях на куртці, змочуємо губку або серветку і починаємо розтирати нанесений трохи раніше порошок.

При цьому важливо обробити таким чином не тільки самі плями, але ще і ділянки навколо них. Змити порошок після процедури потрібно через 10 хвилин. Зробити це найкраще теплою водою.

Обидва ці засоби непогано працюють і, зазвичай, успішно справляються із засмальцьованими плямами на комірі і рукавах теплої куртки.

15.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2022p. 
На головну сторінку