Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1085 від 15.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

У голови Рівненської обласної ради – чотири заступники

У голови Рівненської обласної ради – чотири заступники

Минулої п’ятниці відбулося друге пленарне засідання тринадцятої сесії Рівненської обласної ради восьмого скликання, під час якого депутати обрали першого заступника, а також іще двох заступників голови облради.

Тож, за результатами таємного голосування, новим першим заступником голови Рівненської обласної ради став Микола Кучерук, який очолював фракцію ВО «Батьківщина». Його кандидатуру підтримали усі 45 депутатів, які брали участь у голосуванні.

«Нам потрібно зробити так, щоб послуга, яку отримують наші громадяни в будь-якому закладі, була якісною, щоб її надавали вчасно, щоб обласні комунальні заклади та підриємства відповідали найвищим стандартам. Тому, ми будемо працювати над тим, щоб на Рівненщині ефективно запрацювала стратегія розвитку територіальних громад і комунальних закладів обласної ради. Відповідно до цієї стратегії, яку маємо розробити до кінця цього року, кожен із заступників голови обласної ради матиме певні повноваження», – зазначив Микола Кучерук.

Також депутати обрали іще двох заступників, а саме: Віталія Ундіра від фракції «Сила і Честь» (45 голосів) та Сергія Свисталюка від Радикальної партії Олега Ляшка (44 голоси), який, власне, і був попереднім першим заступником. Також, Олексій Бучинський від ВО «Свобода» і далі продовжує працювати на посаді заступника голови облради.

За словами голови облради Андрія Карауша, між заступниками будуть рівномірно розподілені повноваження за секторами (галузями), а також за чотирма районами області.

«Якщо ви проаналізуєте склад замів, то тут представлені різні політичні сили. Є баланс. Є представники опозиції. Це відкритість влади і можливість опозиції брати участь в доленосних рішеннях області. Тому, ми налаштовані на спільну роботу максимальною кількістю фракцій з представлених в облраді. Це, в першу чергу, відповідальність перед громадами за роботу і за ті завдання, які стоять перед депутатським корпусом. Тож кількість заступників не повинна лякати. По-перше, дві посади заступників уведені замість двох посад штатних радників. По-друге, фонд оплати праці не буде збільшений. По-третє, голова і всі заступники відмовляємося від премій. Тому це рішення законне і обґрунтоване», – пояснив голова Рівненської обласної ради стосовно рішення про введення посад ще двох заступників.

15.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2022p. 
На головну сторінку