№1086 від 22.09.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
500 г борошна; 310 г молока кімнатної температури; 20 г масла м’якого; 12 г пресованих дріжджів; 15 г цукру; 7,5 г сіль. Фарш: 450 г меленого м’яса – найкраще брати мішане: свинина+ курятина, свинина+телятина, можна баранину з телятиною; 180 г цибулі; 11 г солі; чорний перець за смаком; вода.
Для фаршу: дрібно нарізану цибулю посолити та пом’яти з сіллю до виділення соку, додати фарш, вимісити та приправити чорним меленим перцем до смаку. Пальцем зробити у фарші поглиблення, влити в них приблизно пів склянки води (залежить від первісної соковитості фаршу).
Формування: тісто зважити, розділити на 15 порцій по 55-57 г, округлити і підкачати, залишити відпочити на 15 хвилин. Розділити фарш на порції по 35 г.
Розкачати тісто в млинець, покласти порцію фаршу, зібрати і защипнути по колу. «Проробити» центр заготовки. Притиснути злегка весь біляш. Залишити під плівкою на 20 хв на вистоювання.
Фритюр: Розігріти олію на помірному вогні, заготовку покласти отвором в олію(!), смажити по 5-7 хвилин з кожного боку до красивого золотистого кольору. Дуже акуратно перевернути, стежити, щоб сік не виплеснувся у гарячу олію.
Перекласти на серветку, щоб промокнути від олії, але повірте, що її буде небагато. Зайвого біляші не візьмуть.
22.09.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 22.09.2022p. На головну сторінку |