Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1087 від 30.09.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Просте доповнення дієти волоськими горіхами призводить до довголіття

Просте доповнення дієти волоськими горіхами призводить до довголіття

Не секрет, що дієта впливає на тривалість життя, але не усі продукти однаково корисні. Нові дані свідчать про те, що одне дієтичне джерело може бути одним з найбільш підходящих для запобігання серцевих захворювань.

Дієти для довголіття зазвичай роблять упор на продукти, багаті на антиоксиданти, щоб захистити організм від окисного пошкодження. Однак для здорового старіння необхідно також підтримувати нормальний індекс маси тіла, окружність талії, артеріальний тиск і рівень тригліцеридів.

Результати нового дослідження показують, що волоські горіхи можуть допомогти досягти всього перерахованого вище. Унікальне поєднання волоських горіхів може пояснити їх широкомасштабні наслідки для здоров’я. У тих, хто їсть волоські горіхи, унікальний фенотип тіла, який несе в собі інші позитивні наслідки для здоров’я, такі як поліпшення якості харчування, особливо коли вони починають їсти волоські горіхи з раннього віку до середнього віку.

Це важливо, оскільки ризик хронічних захворювань, таких як хвороби серця, ожиріння і діабет, має тенденцію до збільшення в середньому віці.

Висновки були зроблені в ході аналізу даних більш ніж 3023 здорових дорослих у віці від 19 до 30 років.

Всі учасники повідомляли про свою дієту не менше трьох разів протягом усього дослідження. Початково, через сім років і через 20 років. Учасники були ідентифіковані як «споживачі волоських горіхів», «споживачі інших горіхів» або «не споживачі горіхів» для оцінки взаємозв’язку з іншими факторами ризику.

Ті, хто їв волоські горіхи, мали більш високі показники фізичної активності, за самооцінкою, ніж у інших споживачів горіхів і без горіхів.

Порівняно з споживачами горіхів, регулярне споживання волоських горіхів було пов’язано з:

низьким індексом маси тіла;

нормальним обхватом талії;

зниженням кров’яного тиску;

зниженням рівня тригліцеридів в крові.

Люди, які регулярно їли волоські горіхи, також, мабуть, мали меншу надбавку у вазі за період дослідження і значно нижчий рівень глюкози в крові натщесерце.

30.09.2022



Рівне-Ракурс №10 від 30.09.2022p. 
На головну сторінку