Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1090 від 20.10.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Безкоштовні окуляри для в’язнів та людей похилого віку роздавали на Рівненщині

Безкоштовні окуляри для в’язнів та людей похилого віку роздавали на Рівненщині

Рівненська церква «Христос є відповідь» провела офтальмологічні клініки у Державній установі «Городищенська виправна колонія (№96)» та комунальному закладі «Здолбунівський геріатричний пансіонат».

Сто в’язнів і п’ятдесят мешканців будинку для людей похилого віку, а також працівники закладів, змогли перевірити зір, отримали безкоштовну консультацію кваліфікованого лікаря й окуляри в подарунок.

За словами адміністрації виправної колонії, такі благодійні акції – це «свідчення небайдужого ставлення до проблем охорони здоров’я засуджених і розуміння непересічної важливості в об’єднанні задля спільної мети».

Команда, яка проводила офтальмологічну клініку у пансіонаті, зазначає, що через карантинні обмеження і війну не могли довгий період часу відвідувати мешканців цього будинку. Хоча співпраця з церквою «Христос є відповідь» уже давно налагоджена і добре функціонує. Брати та сестри християнської громади часто відвідують людей на інвалідних візках та лежачих хворих.

Адміністрація пансіонату радо погодилася на проведення благодійної акції й створила усі необхідні умови для того, аби вона відбулася. Старенькі та немічні мешканці будинку змогли не лише перевірити зір, але й послухати цікаві біблійні історії, подивитися відеоролики про служіння церкви «Христос є відповідь», поспілкуватися у хорошій, домашній атмосфері. Адже організатори подбали про те, аби кожному приділити увагу і допомогти.

«Я зі своєї сторони дивлюся і бачу, що окуляри – це не головне. Людям, які проживають у пансіонаті важливо відчувати увагу, бо весь цей час (карантин, війна) вони були, ніби ізольовані від зовнішнього світу, бо і до них нікого не пускали, і їх нікуди не випускали. А подібні акції, як от очна клініка, – це для них як ковток свіжого повітря. Люди у такому місці й у такому віці, що їм вкрай необхідна увага і допомога. Декого з них в пансіонат відправили власні діти. Старість – це важко, якщо ти нікому не потрібний!» – поділився своїми враженнями Андрій Рибальченко, відповідальний за служіння людям похилого віку в церкві «Христос є відповідь».

Церква «Христос є відповідь» займається активною благодійною діяльністю, регулярно проводячи безкоштовні офтальмологічні клініки. За шість років служіння у місті Рівне було роздано понад 6 тисячі окуляр.

20.10.2022Пресцентр церкви «Христос є відповідь»



Рівне-Ракурс №10 від 20.10.2022p. 
На головну сторінку