№1092 від 07.11.2022p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
кефір – 230 г; яйце – 1шт.; цукор - 200 г (150 г в тісто + 50 г – посипка); розпушувач – 5 г; сода – 1/4 ч.л.; дрібка солі; борошно – 270 г; кокосова стружка – 80 г; вершки 20 % – 200 мл.
Борошно просіяти з розпушувачем та, частинами додаючи до рідких інгредієнтів, замісити тісто. Далі із загальної кількості кокосової стружки, додати пару столових ложок у тісто та перемішати. Тісто перекласти в нероз’ємну форму, розрівняти. Кокосову стружку, що залишилася, і цукор змішати та рівномірно присипати кекс по всій поверхні.
Випікати кекс у заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів близько 40 хвилин. Перші 10 хвилин випікати як завжди, а потім накрити форму фольгою, щоб стружка зверху не згоріла.
У готовому кексі за допомогою дерев’яної шпажки зробити отвори, вершки трохи підігріти і залити ними пиріг, поки він гарячий.
Дати пирогу просочитися хоча б годину.
07.11.2022 |
Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2022p. На головну сторінку |