Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1092 від 07.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Простий трюк з гарячою водою, який дасть фіалці хороший імпульс до цвітіння

Простий трюк з гарячою водою, який дасть фіалці хороший імпульс до цвітіння

Круглий рік, мабуть, не цвіте жодна рослина. А нам так цього хочеться! Особливо, якщо рослина здатна нам подарувати дійсно шикарне цвітіння. Це в повній мірі можна віднести до фіалок. Ці домашні квіти часто цвітуть буквально однією красивою «шапкою». І нам хочеться, щоб це тривало вічно. Але, на жаль, це нереально. А ось змусити фіалку зацвісти, коли вона не особливо поспішає це зробити, цілком реально. І спосіб сьогодні ми вам такий розповімо.

Гаряча вода – відмінний засіб для цвітіння фіалок. Що і як потрібно робити?

Баня, як відомо, дуже плідно впливає на здоров’я людини. У нашому випадку своєрідну гарячу лазню ми влаштуємо фіалкам. Такий полив пожвавить рослину і дасть хороший імпульс до початку її цвітіння.

Змушуємо фіалку цвісти за допомогою гарячої води

Звичайно, окріп для цієї мети використовувати не можна. Інакше ви просто спалите рослину. Але, вода повинна бути терпимо гарячою, приблизно градусів 60-80. Хоча навіть при такій температурі води, обливати нею фіалки зверху не варто. Такого агресивного поливу вони не переживуть.

Налийте гарячу воду в піддон, на якому стоїть горщик з фіалкою. Пар буде повільно проходити через дренажні отвори горщика, впливаючи на коріння.

І це дасть хороший поштовх для початку цвітіння.

Можна гарячу воду використовувати і по-іншому

Налийте її спочатку в піддон. Далі в цей піддон поставте інший піддон з вазоном. Після цього, квітку разом з вазоном накривають на якийсь час пакетом. Тим самим «баню» ми організуємо вже не тільки для коренів, а для всієї рослини в цілому.

07.11.2022



Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2022p. 
На головну сторінку