Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1092 від 07.11.2022p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Не панікуй…

Не панікуй…

На другий день війни на одному з мостів на в’їзді до Рівного хтось розмістив «розтяжку» з простим, але дуже потрібним гаслом «Не панікуй». Сьогодні, коли йде дев’ятий місяць війни, цей заклик є як ніколи актуальним…

Днями компанія Gradus оприлюднила цікаву соціологію. Так, 71 % опитаних українців відчувають сильний стрес. Особливо важко жінкам. Серед вікових груп, які найбільше страждають від стресу люди від 25 до 34 років.

Ситуація дійсно складна і якщо в перші тижні та навіть місяці війни багато людей перебували в шоковому стані і були впевненні, що все скоро закінчиться і життя буде «як до війни», то сьогодні все більше людей розуміють наскільки війна – це важке психологічне випробування. Тут потрібно розуміти – важко сьогодні всім, адже війна – це не тільки кров та загибель людей. Війна – це криза, при чому будь-яка війна, це удар по економіці і по суспільству, адже довоєнні економічні закони, до яких усі звикли, не працюють, і чим довше продовжується війна, тим більше стає зрозумілим – формується нова реальність, в якій усім нам жити. А до цієї реальності готові далеко не всі. В усі віки руйнація правил життя викликає стрес з яким дуже важко боротися, бо він носить масовий характер. Що робити? Працювати і розуміти, що ти повинен робити все можливе, для того, щоб ситуація в родині, на роботі була стабільна і максимально спокійна. Чи завжди це вдається? На жаль, не завжди і далеко не всім. За офіційними даними нашого МОЗу, з початку війни 650 тисяч наших громадян звернулись за психологічною допомогою. Так що, не панікуємо.

Володимир Конєв

07.11.2022



Рівне-Ракурс №10 від 07.11.2022p. 
На головну сторінку